Acest proces este unul foarte lung, de aceea trebuie sa ne inarmam cu rabdare si sa lucram cu mult calm, mertia toata munca depusa. Melcul are o carne foarte buna cu multe clitati pe care le gasim foarte rar in mancarea obisnuita. Cea mai buna beste este pentru partea masculina, carnea de melc are efect afrosidiac.
Ok, atunci sa trecem la lucrurile culinare. Va voi explica cum ii pregatesc eu:
- cel mai important melcul nu trebuie sa manace nimic timp de 6-7 zile. (pentru melcii prospeti, vii - toate rezidurile trebuiesc eliminate)
- partea a doua a procesului este spalarea melcilor, trexbuie sa dispara cam 60% din mucus. Dupa spalare trebuie lasati in apa cu sare timp de o ora.
- urmeaza o a doua spalare mult mai serioasa, pana nu mai iese spuma
- oparirea in apa sarata , cam jumatate de lingura la litru, pe o perioada de 60 de minute. (lasati melcii in apa fiarta o ora, nui fierbeti)
- separati apoi carnea de cochilie, incercati cu o furculita sau un cutit sau poate aveti un instrument special
- spalati iar melcii bine, bine
- am ajuns si la partea cu fierberea, eu de obicei schimb apa de vreo 2-3 ori, iar la sfarsit cateva mirodenii de gust, chiar si o ceapa.
- melcii sunt pregatiti pentru cele mai fine mancaruri.
Sa aveti pofta!!!
Daunatori in apicultura, cum sa scapam de ei!
-
*Molia de ceara (gaselnita)*
Este un parazit care nu ataca direct albinele, acestea fiind atacate numai
in stadiul de larva. Molia se remarca insa prin p...
Acum 9 ani
Am inteles bine, pun melcii in apa clocotita si-i las o ora, timp in care apa se raceste?
RăspundețiȘtergere