Retete

- 0 comentarii
Inainte de toate, melci trbuiesc pregatiti pentru a putea sa ii transformam intr-o delicioasa masa. Detalii aici




1. Salata de melci

Pregatire: 60 min.
Ingrediente: melci 100-150g/potie, otet, ulei, sare: piper

Mod de preparare:

Melcii cu cochilie mai intai se tin in apa cu sare timp de aproximativ o ora, apoi se clatesc de mai multe
ori in apa rece.
Se fierb melcii in apa cu sare aproximativ 60 de minute, apoi se scot din cochilie cat sunt fierbinti, cu
ajutorul unui ac mare. Se pregate-te un sos din otet, ulei, sare, piper si se pune peste melci. Se servesc cu salata verde;


2. Salata de melci 

Pregatire: 60 minute
Ingrediente: melei 100-150g/potie, o lamaie, ulei, boia, sare, usturoi

Mod de preparare:

Se procedeaza ca la reteta salata de melci, in ceea ce priveste fiertuL Apoi peste ei se pune un sos format din mujdei de usturoi, zeama de lamaie, sare, piper, putinulei si boia de ardei dulce sau iute, dupa gust.

 3. Salata eu maioneza

Pregatire: 60 minute
Ingrediente: pentru 4 persoane, 500 g carne de melei, 100g ceapa, 2 salate verzi, o legatura
de verdeata, 200 g maioneza, cateva masline negre, sare si piper.

Mod de preparare:

Carnea de melei se pune la fieit in apa fierbinte cu sare pentru aproximativ 50-60 de minute. Se scoate, se taie felii, se adauga piper, maioneza si ceapa, data prin razatoarea mare. Se orneaza cu masline si verdeata si se poate consuma cu salata verde.


4. Salata de melci eu sos de smantana

Pregatire: 60 minute
Ingrediente pentru 4 persoane: 500 g carne de melci, 2 legaturi ceapa verde, 200 g smantana sau iaurt
gras, o legatura verdeata (marar sau patrunjel), sare.

Mod de preparare:

Se fierbe carnea de melci in apa cu sare aproximativ 60 de minute. Se scoate, se taie felii, ceva mai
groase, si se asaza in salatiera. Se face un sos din smantana, ceapa tocata marunt, si sare dupa gust. Se servestecu verdeata taiata marunt, pe deasupra.

 5. Omleta cu carne de melci

Pregatire: 60 minute
Ingrediente pentru 4 persoane: 500 g carne de melci, 50 g unt sau ulei, 1-2 catei de usturoi mai mari, o legatura de verdeata, sare, piper pisat ,si 2 oua pentru o persoana (total 8 oua).

Mod de preparare:

Se fierbe camea de melci in apa cu sare aproximativ 50-60 de minute. Se scoate, se toaca marunt si
se amesteca eu putina verdeata, usturoiul pisat, sare, piper si 2 oua batute. Se face o omleta din celelalte oua
si unt peste care se presara sare si piper. Se rastoarna compozitia de omleta intr-o tigaie in care s-a incins putin unt sau ulei, se asteapta pana se coace dupa care se adauga compozitia de came de melci. Se serveste calda.

Cele mai bune mancaruri din melci, adunate de pe internet, carti sau din auzite 













1. Melci cu orez

Pregatire: 50-60 minute

Ingrediente: pentru 4 persoare, 300 g carne de melci, 500 g orez, 1 morcov, 50 g unt sau ulei, sare si piper.

Mod de preparare:

Carnea de melci se sorteaza timp de 2-3 minute intr-o tigaie cu o lingura de ulei sau o bucatica de unt. Orezul se spala si se pure la fiert cu sosul ce se va scurge de la melci si restul de unt sau ulei peste care se adauga aproximativ un litru apa si sare dupa preferinta. Se fierbe 10 minute. lntr-un vas termorezistent se rastoama orezul, melcii, se presara cu piper si se introduce vasul la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Se poate servi cu mujdei de usturoi.

2. Melci cu unt

Pregatire: 30 minute

Ingrediente pentru 2 persoare: 400 g carre de melci, 50 g unt, 2-3 catei de usturoi, o legatura de
verdeata, o lingurita de boia, sare si piper pisat.

Mod de preparare:

Se imparte untul in doua. Carnea de melci se decongeleaza si apoi se introduce intr-un vas cu jumatate din cantitatea de unt si se lasa la sotat aproximativ 20 de minute. Daca scade apa prea mult se adauga cate o lingura de apa. Separat se incalzeste cealalta cantitate de unt in care se pune boiaua si se stinge eu o lingura
de apa. Se adauga ceapa verde taiata in bucati de3-5 cm si se caleste totul aproximativ un minut cat sa scada sosul. Pe mijlocul unei farfurii intinse se aseaza un fir de ceapa verde sau o spagheta cat sa separe farfuria in doua. Intr-o parte a farfuriei se pune carnea de melci fierti iar in cealalta jumatate sosul de unt cu boia si ceapa.


3. Melci in cochilie

Pregatire: 60 minute

Ingrediente pentru 2 persoane: 1 kg melci cu cochilie sau 400 g carne de melci si 200 g cochilii de melci, 50g unt, 1 kg saremacinata, o lamaie, 50 g ulei, 4-5 catei de usturoi, patrunjel verde, sare si piper.

Mod de preparare:

Melcii proaspeti se oparesc in apa cu otet (un pahar de otet la un litru de apa) apoi se pun la fIert 10-15
minute dupa care se racesc in apa cu otet. Cu o furculita se scoate carnea din cochilie apoi se indeparteaza intestinul si se trec din nou prin apa cu otet de 5-6 ori pana cand apa ramane limpede. Daca melcii sunt congelati, si cochiliile uscate, spalam sub jet de apa fiecare cochilie. Cochiliile pot fi folosite de mai muIte ori. Usturoiul se curata si se piseaza, apoi cu uleiul si putin piper pisat se freaca pana devine o crema. Din aceasta compozitie punem cate putin in fiecare cochilie. Deasupra se pune o bucata de carne de melc, putin
patrunjel tocat, cateva picaturi de zeama de lamaie si se acopera totul cu ajutorul unui cutit cu un strat de unt.
Intr-o tava se pune sarea grunjoasa si se netezeste. Se asaza cochiliile de melc cu deschiderea in sus pentru a
nu se risipi sosul in tava. Se introduce tava la cuptor la 150 grade C pentru 30 de minute. Melcii in cochilie se servesc fIerbinti alaturi de un sos de usturoi, cu iaurt.


4. Paella eu fasole simelci (paella = resturi de mancare, in limba araba)

Pregatire: 60 minute

Ingrediente pentru 6 persoane: 500 g carne de pui, 500 g carne de iepure, 500 g orez, 36 melci, 350 g amestec de diferite tipuri de fasole, 120 g rosii, aproximativ 2 litri apa, 50 ml ulei de masline, sare, paprika, sofran si rozmarin.

Mod de preparare:

Carnea de pui si de iepure se curata, se spala si se taie in bucati mici. Intr-o tigaie speciala de paella (rotunda si pereti inalti) se incinge uleiul de masline si se prajesc bucatile de carne. Cand acestea s-au rumenit se adauga rosiile decojite si taiate cubulete si apoi fasolea. Se amesteca bine si cand fasolea se inmoaie se
adauga putina paprika.
Dupa cateva minute se rastoama in tigaie apa fiarta si apoi se presara sofran si sare. Melcii se spala si se pun si ei lasand compozipa sa fiarba. Dupa aproximativ 10 minute se adauga orezulsi se amesteca.

Se mai poate completa cu apa fiarta daca este cazul. Tigaia se lasa la inceput pe un foc potrivit urmand ca
spre sfarsit sa se micsoreze flacara. Cand orezul este aproape uscat se ia tigaia de pe foc, se pun cateva
ramurele de rozmarin peste orez si se lasa astfel pana cand apa este absorbita. Tigaiase acopera cu un prosop pentru circa 10 minute. Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Copyright © . Cresterea melcilor, ferma de melci - Posts · Comments
Theme Template by .